26 °C
tiszta égbolt
2023. szeptember 26., kedd
Jusztina

A kutatók szerint reggel érdemes edzeni, ha fogyni szeretnénk

2023. május 30.
24.0681
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már több tanulmány is készült az elmúlt években azzal kapcsolatban, hogy mikor érdemes edzeni ahhoz, hogy elérjük céljainkat, a kutatók szerint ezt befolyásolja a szöveteink cirkadián ritmusa, azaz belső testünk órája.

A kutatók szerint ha fogyni szeretnénk, azaz zsírt égetni, ahhoz a reggeli órákban érdemes edzeni. A tudósok kezdik megtanulni, hogy minden szövetnek és szervnek saját egyedi ütemezése van, összhangban a különböző hormonok ingadozásával. Míg izmaink a nap folyamán a legerősebbek és legrugalmasabbak, az új kutatások azt mutatják, hogy hatékonyabban égethetünk zsírt, ha reggel edzünk.

A tudósok azt gyanítják, hogy a szervezet a reggeli edzés utáni zsírégetést részesíti előnyben, ami a glükokortikoidoknak nevezett hormonok természetes mintázatához kapcsolódik, amelyek szabályozzák a test zsírtartalmának fenntartását és felhalmozódását. A glükokortikoidok az egész szervezetben megtalálhatók, leginkább a zsírszövetekben.

Ha a legjobb teljesítményt akarjuk elérni edzéseink során, akkor érdemes délután elvégezni a napi edzésünket, a legjobb időpont erre a délután 17:00. Ezt a tudósok az alapján állítják, miután megvizsgálták az athéni, a pekingi, a londoni és a riói olimpián részt vett úszók teljesítményét. Kiderült, hogy a délután ötórai futamokon teljesítettek a legjobban.