17 °C
tiszta égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

A jégkocka lehet a bőrápolás titkos fegyvere

2023. június 17.
20.7171
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sok nő szenved különféle bőrproblémákkal, van aki a pattanásokkal küzd, van aki a bőrpírrel, míg mások a sötét karikákkal, mindegyiküknek megoldást jelenthet a nyár slágere: a jégkocka, ugyanis szakértők szerint ez a bőrápolás egyik titkos fegyvere.

Több népszerű külföldi közösségi média személyiség már évek óta esküszik a jeges arcápolásra, ami a sminktermékek használatát is megkönnyíti. A szakértők is javasolják a jégkocka használatát, ugyanis képes a gyulladt pattanásokat kezelni, valamint aki bőrpírrel küzd, annak is megoldást jelenthet. Ők használják a jégkockát az ajkak tetején, ahol az arc ereinek receptorai találhatóak.

A bőrápolási szakértők szerint érdemes zöld teával, koffeinnel vagy tejjel feldobott jégkockát használni, ezek ugyanis ragyogóvá teszik a bőrt, eltűntetik a szem alatti karikákat és javítják a vérkeringést. További tipp: ha szérumot viszünk fel a bőrre, és utána jeget teszünk rá, a hajszálerek beszűkülnek, és húzó hatást keltenek, amelyek elősegítik az összetevők mélyebbre hatolását.