20 °C
borús égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

A botrány óta először adott interjút a Balenciaga kreatív igazgatója

2023. február 11.
50.7821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A divatház 2022 végén keveredett egy ellentmondásos botrányban, miután BDSM-fétisruhákba öltöztetett plüssmackókat kisgyerekekkel reklámoztak, az eset óta most először adott interjút Demna, a kreatív igazgató a Vogue-nak.

A Balenciaga botránya olyan nagyot szólt, hogy sokan kidobták, összevágták a márkától vásárolt termékeiket, valamint több híresség - köztük Kim Kardashian is - felszólalt az eset miatt. Azóta nagyon visszaesett a divatház forgalma, Demna akkoriban bocsánatot kért, de nem kommentálta bővebben a történteket.

A divattervező legújabb interjújában úgy fogalmazott, hogy a divatház hibásan ítélte meg a helyzetet, ezért csúszhatott át több szűrőn is a botrányos reklámfotók. Demna szeret provokatív lenni, de egyáltalán nem szeretett volna pedofilbotrányba keveredni. Az interjúban még egyszer bocsánatot kért és megígérte, hogy a jövőben jobban odafigyelnek az apró részletekre és a törvényi előírásoknak.

Mindezek mellett a Balenciaga egy hosszútávú szerződést kötött a Nemzeti Gyermekszövetséggel (National Children's Alliance, NCA) az újonnan indított Mentális Egészségügyi Intézettel, mely a gyerekek traumából való gyógyulását hivatott segíteni. A grúz divattervező most azt tervezi, hogy szünetet tart és inkább egyszerűbb ruhákat fog tervezni.