23 °C
kevés felhő
2024. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

30. születésnapját ünnepli az LG Magyarország

2022. szeptember 01.
28.9381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A népszerű elektronikai eszközöket gyártó dél-koreai vállalat idén szeptemberben ünnepli magyarországi fennállásának 30-dik évfordulóját, melynek alkalmából különleges akciókkal lepi meg hűséges vásárlóit.

Alig néhány évvel a rendszerváltást követően mindösszesen 8 kollégával alapította meg hazai leányvállalatát az LG Electornics-t.

Nevüket 1995-ben változtatták meg LG-re, miután az anyavállalat a Lucky-GoldStar nyomán LG-vé rövidült és ekkor ismerhette meg a világ szlogenjüket is "Life is good". A leányvállalat ebben az időben értékesítette az ikonikus, képcsöves GoldStar tévéket, de ezeket szépen lassan felváltotta a lapos plazma, az LCD, majd később a szinte papírvékony OLED képernyők.

A cég az elmúlt 30 évben számos fontos társadalmi ügyet támogatott Magyarországon, többek között a Bethesda Gyermekkórház három osztályának a teljes fűtési-hűtési rendszert ellátó klímaberendezéssel szerelte fel, de volt ahol okostelefonokat, televíziókat adományoztak rászoruló alapítványoknak. Az LG a kerek évforduló alkalmából szeptemberben különleges akciókkal és nyereményjátékkal ünnepli 30 éves fennállását.