26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Zserbó golyó

2014. december 25.
2.8551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai desszertünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető édesség. Ha szeretnénk egy egyszerű, de nagyon finomat, akkor készítsük el.
 


Hozzávalók:
150 g darált dió
150 g darált keksz
baracklekvár
100 g étcsokoládé
kevés vaj

Elkészítés:
A diót és a kekszet keverjük össze egy tálban, majd adjunk hozzá annyi lekvárt amennyit felvesz. Egy kevés időre tegyük be a hűtőbe, addig olvasszuk meg a csokoládét egy kevés vajjal.

Gyúrjunk kisebb golyókat és mártogassuk bele a csokoládéba, majd hagyjuk megszáradni és már kész is.
5 hozzászólás

Bakos Attila

11 éve, 4 hónapja és 6 napja

Szerintem egy tradicionális sütemény sosem lehet unalmas, egy évben egyszer max. kétszer eszi az ember. Mitől válhat unalmassá??
Ez a zserbó golyó olyanoknak való, akik nem konyítanak a sütéshez, de mégis szeretik a hagyományos ízeket.
Nálunk az asszony minden évben elkészíti az összes többi süteménnyel együtt. Sőt, idén somlóit is készített, az eredeti recept alapján.

válasz erre

csillucs

11 éve, 4 hónapja és 6 napja

Nekem most egy kis időre elég volt a sütikből. röhögő smiley

válasz erre

szöszike

11 éve, 4 hónapja és 7 napja

A diót nem szeretem, túl zsíros lesz tőle a bőröm.

válasz erre

eperjam

11 éve, 4 hónapja és 7 napja

Csodás recept!mosolygó smiley Nagyon tetszik hogy megreformálja a hagyományos zserbót!mosolygó smiley

válasz erre

Cynthia

11 éve, 4 hónapja és 7 napja

Jaj de jópofa!mosolygó smiley A kicsit már unalmas zserbót milyen jól fel lehet vele dobni!mosolygó smiley

válasz erre