Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg vaj
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipet sütőpor
csipet só
Töltelékhez:
15 dkg darált dió
9 dkg cukor
20 dkg baracklekvár
Csokimázhoz:
10 dkg csokoládé
1-1,5 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, a puha vajat belemorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot és a tojást. Jól összedolgozzuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk tepsi méretűre a tésztákat. A diót összekeverjük a cukorral. Az első tésztát egy vajjal kikent tepsibe tesszük, majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a diós keverékkel. Jön a következő tészta, majd szintén a lekvár és a dió. Végül az utolsó tészta.
Villával megszurkáljuk a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. A csokit feldaraboljuk, és vízgőz felett megolvasztjuk. Teszünk hozzá egy kevés tejet és az olvasztott csokit ráöntjük a kihűlt süteményre.