Mivel itt a zöldspárga szezonja, így ma mutatunk egy nagyon egyszerű és ízletes tészta receptet. A zöldspárga rengeteg vitamint tartalmaz, emellett kevés kalória van benne, így nyugodtan lehet fogyasztani diéta alatt is.
Hozzávalók:
1 csomag zöldspárga
300 g tészta
2 gerezd fokhagyma
pici olaj
2 evőkanál krémsajt
só, bors
reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon al dantera főzzük sós vízben. Közben a spárga fás részét levágjuk, a többit pedig kisebb darabokra vágjuk. Kevés olajon elkezdjük megpárolni a spárgát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha már kezd puhulni a spárga, akkor hozzáadjuk a krémsajtot és sóval, borssal ízesítjük. Egy turmixgépbe tegyük bele a spárgás krémet, egy evőkanálnyi főzővizet és turmixoljuk össze alaposan.
Végül a krémet és a tésztát összekeverjük és sajttal megszórva tálaljuk.