30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Zöldspárgás gombasaláta

2015. június 19.
2.2041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még mindig rengeteg helyen lehet kapni finom zöldspárgát, melyből akár ilyen finom salátát is készíthetünk, mint a mai receptünk. A gomba és a spárga jól harmonizálnak együtt. Nem csak egészséges ez az étel, hanem finom is.
 


Hozzávalók:
500 g zöldspárga
1 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
500 g csiperkegomba
1 csokor kapor
2 evőkanál balzsamecet
só, bors

Elkészítés:
A spárgát mossuk meg, a fás részt vágjuk le, a többit pedig vágjuk 1-2 cm nagyságúra. Kevés olajon pároljuk meg, de csak annyira, hogy még roppanós maradjon a zöldség. A gombát forró, sós vízben 3-4 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

Végül egy nagyobb tálban a gombát és a spárgát összekeverjük, meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel és ízlés szerint megszórjuk még sóval, borssal és az apróra vágott kaporral.
4 hozzászólás

zsebibaba

10 éve, 10 hónapja

gombát nem szeretem de ez jól néz ki

válasz erre

mokus84

10 éve, 10 hónapja

Csodás recept.

válasz erre

Linda

10 éve, 10 hónapja

Valóban jól néz ki. Egy finom grillezett hússal nagyon jó.

válasz erre

zitucska

10 éve, 10 hónapja

Jesszus de jól néz ki. meglepett smiley

válasz erre