0 °C
enyhe havazás
2023. december 10., vasárnap
Judit

Zöldségleves

2013. november 13.
6.5671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy forró tál levesnél nincs is jobb, főleg ha megvagyunk fázva. Így mutatunk egy egészséges, vitaminokban gazdag levest, melyet még a gyerkőcök is örömmel fognak megenni.
 


Hozzávalók:
2-3 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
karfiol
brokkoli rózsák
gomba
150 g borsó
friss petrezselyem
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma, zöldjével együtt
3 evőkanál olivaolaj
kevés eperlevél tészta
ételízesítő, só, bors

Elkészítés:
A hozzávalókat feldaraboljuk, majd egy nagy lábosba olivaolajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel és ízesítjük a levest sóval, borssal és ételízesítővel. Az apróra vágott petrezselyem egy részét is beletesszük.
Addig főzzük, míg nem kezd el puhulni a zöldségünk. Hozzáadjuk a tésztát, mely amint megfőtt, tálalhatjuk is a levest.
Tányérokba kiszedjük, és a maradék petrezselyemmel díszítjük.

Aki pikánsan szereti a levest, az bátran tegyen bele erőspaprikát, chili paprikát. Illetve bármilyen más zöldséget is használhatunk, legyen az burgonya, póréhagyma stb.
6 hozzászólás

bea74

10 éve, 10 hónapja és 10 napja

Imádom a leveseket!

válasz erre

Réka

10 éve, 11 hónapja és 6 napja

Nem vagyok valami leveses, de hétvégente azért eszek szüleim szoktak készíteni én szeretem

válasz erre

Mariann

10 éve, 11 hónapja és 10 napja

nem kedvelem a leveseket, de e gusztán hangzik

válasz erre

Minoni

10 éve, 11 hónapja és 10 napja

Még sosem csináltam sima zöldséglevest, mindig megbolondítom valamivel...

válasz erre

Gizus

10 éve, 11 hónapja és 10 napja

Nekem a húsleves a kedvencem de ezt is kifogom próbálni

válasz erre

Sandy

10 éve, 11 hónapja és 10 napja

Hmmmmm, kedvenc kajáim egyike!

válasz erre