Hozzávalók:
2-3 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
karfiol
brokkoli rózsák
gomba
150 g borsó
friss petrezselyem
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma, zöldjével együtt
3 evőkanál olivaolaj
kevés eperlevél tészta
ételízesítő, só, bors
Elkészítés:
A hozzávalókat feldaraboljuk, majd egy nagy lábosba olivaolajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel és ízesítjük a levest sóval, borssal és ételízesítővel. Az apróra vágott petrezselyem egy részét is beletesszük.
Addig főzzük, míg nem kezd el puhulni a zöldségünk. Hozzáadjuk a tésztát, mely amint megfőtt, tálalhatjuk is a levest.
Tányérokba kiszedjük, és a maradék petrezselyemmel díszítjük.
Aki pikánsan szereti a levest, az bátran tegyen bele erőspaprikát, chili paprikát. Illetve bármilyen más zöldséget is használhatunk, legyen az burgonya, póréhagyma stb.