Hozzávalók:
4 db avokádó
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
1 db citrom
1 csokor zöldhagyma
kisebb darab uborka
fél csokor petrezselyem
kevés olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Az ételhez válasszunk érett avokádókat, azoknak a húsátsokkal könnyebb eltávolítani. Mindegyik avokádót mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe és vegyük ki a magot. Ezután egy kanál segítségével kanalazzuk ki az avokádó húsát egy tálba. Váfjuk össze kisebb darabokra és locsoljuk meg citrommal, így nem fog bebarnulni. Ezután a többi zöldséget is összevágjuk és elkeverjük az avokádóval.
Megszórjuk sóval, borssal, valamint kevés olívaolajjal. Megszórjuk petrezselyemmel. Mindegyik avokádófélbe teszünk a salátából és már lehet is tálalni.