Ez a szuper egyszerű, alig fél óra alatt elkészíthető zöldséges csirke vacsorára és ebédre is tökéletes választás, ehhez nem kell külön köretet készítened, de akár rizst vagy tésztát is lehet mellé főzni.
Hozzávalók:
300 g csirkemellszelet
3-4 evőkanál olívaolaj
egy-két teáskanál só
egy mokkáskanál bors
1,25 dl víz
250 g vegyes mirelit zöldség
2,5 dl tejszín
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk szeletekre, majd szórjuk meg őket sóval és borssal. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindegyik szeletet közepes hőfokon megsütjük. Ha megsültek, akkor szedjük ki őket a serpenyőből, majd egyből öntsük bele a vizet és a zöldségeket, majd pároljuk meg őket. Ha már jó puha, akkor mehet vissza bele a hús és végül a tejszín is. Fűszerezzük a tejszínt ízlés szerint.
Kissé főzzük össze az egészet, majd ezután már lehet is tálalni.
Fotó: Rupáner-konyha