31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Zöldséges tortellini leves

2014. november 15.
3.7093
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, azonban igen laktató olaszos leves. Az olaszok nem csak főételként fogyasztják a tortellinit, hanem levesekben is.


Hozzávalók:
250 g tortellini tészta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db répa
1 db fehérrépa
2 szár új hagyma
friss petrezselyemzöld
egy kevés borsó
kevés olívaolaj
só, bors, ételízesítő

Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és tetszés szerint vágjuk fel őket. Ezt követően egy nagyobb edényben forrósítsuk fel az olívaolajat és tegyük bele a zöldségeket. Kicsit pirítsuk, pároljuk meg őket, majd öntsük fel vízzel.

Ízesítsük fűszerekkel a levet. Ha már kezd puhulni a zöldség, akkor hozzáadjuk a tortellinit. A legvégén pedig az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Ha a tészta is megfőtt, tálalhatjuk.
4 hozzászólás

zsebibaba

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

Ez nagyon fincsi lehet. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

Eddig egyszer ettem ilyet és az nagyon jó volt. Fogok ilyet készíteni.

válasz erre

blondi

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

Tényleg nagyon jó ötlet ez a tortellinis leves.

válasz erre

Sonci

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

Nem ettem még ilyet, de nagyon jól hangzik. mosolygó smiley Lehet kipróbálom.

válasz erre