Hozzávalók:
3-4 tojás
fél csokor petrezselyem
100 g zsenge zöldborsó
100 g sovány sonka
2 szál újhagyma
só, bors
kevés pirospaprika
néhány szem gomba
1 db paprika
1 db paradicsom
olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket és a sonkát vágjuk apró darabokra egy tálba. A tojásokat verjük fel jó habosra és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olívaolajat és tegyük bele először a gombát, a hagymát, a zöldborsót és a sonkát.
Kezdjük el párolni a zöldségeket és a sonkát. Ha már kezdenek puhák lenni, akkor tegyük bele a többi hozzávalót is és együtt pároljuk az egészet. Amint puha és már kezd pirulni, öntsük bele a tojást és kis lángon ízlés szerint megsütjük.
Ha tökéletes omlettet szeretnénk, ez esetben vegyük le a tűzről a serpenyőt, kapcsoljuk be a sütőt. A tojásokat öntsük a serpenyőbe és rakjuk be a sütőbe néhány percre.
Tálalásnál nagyon kevés pirospaprikával szórjuk meg, valamint egy kevés friss petrezselyemmel.