Hozzávalók:
200 g közepes szemű rizs
1 l tyúkhúsalaplé
100 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb cukkíni
100 g brokkoli
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
40 g reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon és az olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és állandó kevergetés mellett 2 percig pároljuk. A forró alaplét folyamatosan adagoljuk a rizshez. Amint felszívódik, úgy adagoljuk hozzá a többit.
A cukkinit kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira bontjuk. Hozzáadjuk a rizshez és puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a borsót és a reszelt sajtot. Jól összekeverjük. A lényeg, hogy a rizs ne legyen szétfőve, de krémes legyen a rizottó.
A végén megszórjuk egy kevés sajttal, illetve friss petrezselyemmel. A zöldségeket ízlés szerint változtathatjuk.