Hozzávalók:
500 g penne tészta
1 nagy fej hagyma
300 g franciasaláta zöldségkeverék
2 evőkanál paradicsompüré
só, bors
1 pohár tejföl
1,5 evőkanál liszt
1 evőkanál zsemlemorzsa
150 g trappista sajt
kevés olíva olaj
Elkészítés:
Első lépésként a tésztát bő, sós vízben félkeményre főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a zöldségkeveréket hozzáadjuk és sóval, borssal ízesítünk. Kicsit megpároljuk a zöldségeket és a paradicsompürét belekeverjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és megszórjuk a zsemlemorzsával. A tésztát beleszórjuk, majd a zöldséget is és összekeverjük. A tejfölbe belekeverjük a lisztet és ráöntjük a tésztára. Ismét keverünk rajta és végül sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 20-30 perc alatt megsütjük.