9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Zöldséges rakott kuszkusz

2021. július 11.
25.3011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, nagyon egészséges rakott kuszkusz zöldségekkel, melyet akár vegetáriánusok is fogyaszthatnak. Ebédre vagy vacsorára is tökéletes.


Hozzávalók:
150 g kuszkusz
3 dl forró alaplé
1 evőkanál vaj
só, bors
kakukkfű
bazsalikom
500 g vegyes zöldség (paradicsom, paprika, hagyma, répa)
petrezselyem
snidling
1 db tojás
4 evőkanál tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze. Lehet fagyasztott zöldségeket is választani. Enyhén sós vízben kicsit főzzük meg őket, de ne túlságosan. Egy hőálló tálba szórjuk bele a kuszkuszt, majd öntsük le a forró alaplével. Szórjunk bele sót, borsot, friss fűszereket, majd az egészet fedjük le 5 percre. A kuszkusz magába fogja szívni a folyadékot.

Ezután szórjuk bele a zöldségeket a kuszkuszba és keverjük el. Friss petrezselyemmel és snidlinggel szórjuk meg. A tojást elkeverjük a tejföllel és ráöntjük a kuszkuszos zöldségekre. Reszelünk rá sajtot, majd a sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. Végül lehet tálalni.
2 hozzászólás

Móni

3 éve, 4 napja

Nagyon gusztusos!

válasz erre

bonita

3 éve, 4 napja

Jól hangzik.

válasz erre