Hozzávalók:
150 g kuszkusz
3 dl forró alaplé
1 evőkanál vaj
só, bors
kakukkfű
bazsalikom
500 g vegyes zöldség (paradicsom, paprika, hagyma, répa)
petrezselyem
snidling
1 db tojás
4 evőkanál tejföl
reszelt sajt
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze. Lehet fagyasztott zöldségeket is választani. Enyhén sós vízben kicsit főzzük meg őket, de ne túlságosan. Egy hőálló tálba szórjuk bele a kuszkuszt, majd öntsük le a forró alaplével. Szórjunk bele sót, borsot, friss fűszereket, majd az egészet fedjük le 5 percre. A kuszkusz magába fogja szívni a folyadékot.
Ezután szórjuk bele a zöldségeket a kuszkuszba és keverjük el. Friss petrezselyemmel és snidlinggel szórjuk meg. A tojást elkeverjük a tejföllel és ráöntjük a kuszkuszos zöldségekre. Reszelünk rá sajtot, majd a sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. Végül lehet tálalni.