Hozzávalók:
500 g koktélparadicsom
1 kisebb padlizsán
1 kisebb cukkini
1 kisebb sárga tök
4 evőkanál vaj
1/2 hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál paradicsompüré
1 csésze zöldség alaplé
só, bors és pirospaprika
Elkészítés:
Egy nagy tepsire helyezzük el a paradicsomokat és előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg őket 20 perc alatt. Közben a zöldségeket vágjuk össze nagyon apróra. Ezeket is tegyük be a sütőbe és süssük meg őket. A hagymát szintén apróra vágjuk és a vajon kezdjük el megpárolni. A zúzott fokhagymát is hozzá lehet adni, valamint a paradicsompürét.
Ha megpárolódott a hagyma, a kész sült paradicsomokat és a sült zöldségeket szórjuk a hagymás alapba. 10 percig főzzük, míg a paradicsom összeesik. Közben sóval, borssal és pirospaprikával ízesítünk, valamint a zöldségalappal. Még egy pici vajat dobjunk a raguba, hogy jó krémes legyen.
Végül tésztával vagy rizzsel tálalhatjuk is.