24 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Zöldséges quesadilla

2016. május 07.
5.3451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A zöldséges quesadilla egy könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges étel, amit akár a munkába is magunkkal vihetünk. Friss salátával tálalhatjuk. Mivel nem tartalmaz húst, ezért vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják.
 


Hozzávalók:
4 db tortilla lap
1/3 piros kaliforniai paprika
1/3 sárga kaliforniai paprika
1/3 zöld kaliforniai paprika
1 db lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 marék bébispenót
1/2 csipet só
1 késhegynyi őrölt római kömény
3 marék reszelt zsíros sajt

Elkészítés:
A paprikákat vágjuk csíkokra, a hagymát szeletekre. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és dobjuk rá a zöldségeket. Ha már kezdenek pirulni, akkor szórjuk bele a spenótot, hogy megfonnyadjon. Szórjuk meg a római köménnyel és a sóval.

Egy-két percig sütjük, majd egy tálba félre tesszük. A serpenyőbe tegyük az egyik tortilla lapot és szórjuk rá a sajt negyedét, majd erre a zöldségek felét. Erre szórjunk ismét egy adag sajtot és tegyük rá a másik tortilla lapot. Ha megsült az alsó tortilla lap, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

Friss salátával és fűszeres szósszal tálaljuk.
4 hozzászólás

eperjam

9 éve, 10 hónapja és 11 napja

Egyszer csináltam már ilyet csak csirkéset.

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 10 hónapja és 12 napja

Pont van itthon tortilla mosolygó smiley

válasz erre

bonita

9 éve, 10 hónapja és 12 napja

Huu de jó ötlet ez.

válasz erre

Linda

9 éve, 10 hónapja és 12 napja

Ezt nagyon szeretem.

válasz erre