18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Zöldséges lasagne

2019. április 30.
8.1361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha vegetáriánus vendégeket várunk, akkor készítsük el ezt a szuper jó ételt. A lasagnet mindenki szereti, és sok zöldséggel készítve is laktató vacsorát vagy ebédet készíthetünk belőle. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el.


Hozzávalók:
250 g lasagne tészta
2 db sárgarépa
1/4 db zellergumó
fél db póréhagyma
2 db cukkini
1 konzerv húsos paradicsom
fél csokor petrezselyem
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1,25 dl alaplé
1 pohár fehérbor
fűszerpaprika
só, bors
1,5 dl zsíros tejföl
200 g reszelt sajt

Elkészítés:
A lasagne tésztát főzzük elő félkeményre sós vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Közben a zöldségeket vágjuk össze. Az olajat forrósítsuk fel, majd a hagymát és a fokhagymát pároljuk meg rajta. Hozzáadjuk a petrezselymet és az előkészített zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, a konzerv paradicsommal és a borral. Sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük, lassú tűzön 15-20 percig főzzük.

Egy tálat vajazzunk ki, majd egy kevés szószt tegyünk az aljára. Ezután jöhet a rétegzés. Tészta lapok, majd zöldségkeverék, majd újabb tészta lapok és így tovább. Végül sajttal és tejföllel bőven megszórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 percig sütjük.
1 hozzászólás

zitucska

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

Hús nélkül is nagyon jó a lasagne.

válasz erre