Hozzávalók:
250 g lasagne tészta
2 db sárgarépa
1/4 db zellergumó
fél db póréhagyma
2 db cukkini
1 konzerv húsos paradicsom
fél csokor petrezselyem
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1,25 dl alaplé
1 pohár fehérbor
fűszerpaprika
só, bors
1,5 dl zsíros tejföl
200 g reszelt sajt
Elkészítés:
A lasagne tésztát főzzük elő félkeményre sós vízben, majd szűrjük le és tegyük félre. Közben a zöldségeket vágjuk össze. Az olajat forrósítsuk fel, majd a hagymát és a fokhagymát pároljuk meg rajta. Hozzáadjuk a petrezselymet és az előkészített zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, a konzerv paradicsommal és a borral. Sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük, lassú tűzön 15-20 percig főzzük.
Egy tálat vajazzunk ki, majd egy kevés szószt tegyünk az aljára. Ezután jöhet a rétegzés. Tészta lapok, majd zöldségkeverék, majd újabb tészta lapok és így tovább. Végül sajttal és tejföllel bőven megszórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 percig sütjük.