23 °C
borús égbolt
2024. szeptember 10., kedd
Nikolett, Hunor

Zöldséges húsgombóc

2016. augusztus 17.
5.1761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és egyben egészséges zöldséges húsgombóc, amit nem csak főételként, hanem akár vendégváró falatkaként vagy előételként is tálalhatunk. Könnyen össze lehet dobni, nem bonyolult.


Hozzávalók:
2 kg darált marhahús
1 közepes db cukkini
2 db sárgarépa
5 db újhagyma
1 kávéskanál kurkuma
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le, majd sózzuk meg és hagyjuk, hogy levet eresszen. Pár perc után nyomkodjuk ki a levét és reszeljük hozzá a répát és az újhagymát. Ehhez keverjük a kétszer átdarált húst, valamint a fűszereket. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd készítsünk kisebb golyókat és tegyük a tepsire.

Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal a golyókat és előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

monyó

8 éve, 9 hónapja és 5 napja

Ezt kipróbálom.

válasz erre

Mirjam

8 éve, 9 hónapja és 6 napja

Tényleg tiszta ikea. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

8 éve, 9 hónapja és 6 napja

Tisztára mint az ikeás röhögő smiley

válasz erre