Hozzávalók:
8 db csirkecomb
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
500 g piros burgonya
1 nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 citrom
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
125 ml tejszín
1 evőkanál liszt
1 evőkanál dijoni mustár
1,5 evőkanál friss tárkony
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A kisebb burgonyákat mossuk meg, majd vágjuk félbe őket és szórjuk meg sóval, kicsi borssal és egy evőkanál olívaolajjal. A csirkecombokat olívaolajjal, sóval és borssal szórjuk meg, keverjük alaposan össze.
Egy nagyobb hőálló tálba tegyük bele a burgonyát, a combokat valamint a megtisztított és felaprított zöldségeket. Meglocsoljuk a citrommal. Öntsük alá a bort és tegyük a sütőbe 40-50 percre, amíg a csirke megpuhul.
Egy kisebb tálban összekeverjük a tejszínt, a mustárt, a lisztet és a tárkonyt majd a megsült csirkét meglocsoljuk vele. További 10 percre visszatesszük a sütőbe és még melegen tálaljuk.