4 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Zöldséges csirkecomb egytálétel

2016. szeptember 24.
6.3851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha látványos, de mégis egyszerű finomságra vágysz, akkor készítsd el alábbi receptünket. A zöldséges csirkecomb egytálételben minden megtalálható, amire egy ebédnél szükségünk lehet, ráadásul diétába is beilleszthető.


Hozzávalók:
8 db csirkecomb
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
500 g piros burgonya
1 nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 citrom
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
125 ml tejszín
1 evőkanál liszt
1 evőkanál dijoni mustár
1,5 evőkanál friss tárkony

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A kisebb burgonyákat mossuk meg, majd vágjuk félbe őket és szórjuk meg sóval, kicsi borssal és egy evőkanál olívaolajjal. A csirkecombokat olívaolajjal, sóval és borssal szórjuk meg, keverjük alaposan össze.

Egy nagyobb hőálló tálba tegyük bele a burgonyát, a combokat valamint a megtisztított és felaprított zöldségeket. Meglocsoljuk a citrommal. Öntsük alá a bort és tegyük a sütőbe 40-50 percre, amíg a csirke megpuhul.

Egy kisebb tálban összekeverjük a tejszínt, a mustárt, a lisztet és a tárkonyt majd a megsült csirkét meglocsoljuk vele. További 10 percre visszatesszük a sütőbe és még melegen tálaljuk.
3 hozzászólás

Sandy

8 éve, 11 hónapja és 2 napja

Megpróbálkozom egy ilyet csinálni.

válasz erre

leoni

8 éve, 11 hónapja és 2 napja

Ez nagyon jól néz így ki, de tuti ha megcsinálom nem ilyen lesz.

válasz erre

kalifa

8 éve, 11 hónapja és 2 napja

De jól néz ki mosolygó smiley

válasz erre