Ha egy kis egészséges és finom köretre vágysz, akkor próbáld ki az alábbi receptünket. A bulgurnak rengeteg jótékony hatása van, magas a fehérje és a kálium tartalma. Tavaszi zöldségekkel tökéletes húsokhoz és halakhoz is.
Hozzávalók:
1 bögre bulgur
5 dl víz
1 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
1 db lilahagyma
fél cukkini
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
kevés pirospaprika
Elkészítés:
Pucoljuk meg a zöldségeket, majd mindegyiket vágjuk össze kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd pároljuk meg rajta a hagymát, és utána a többi zöldséget is. Pár perc párolás után mehet bele a bulgur és öntsük fel vízzel. Mehet bele a só, bors és a pirospaprikát.
Alacsony lángon, fedő alatt főzzük 15 percig az egészet, közben néha keverjük meg, nehogy leragadjon. Ha megpuhult a bulgur és a víz is elpárolgott, akkor lehet is tálalni.