Mai receptünk egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető zöldséges egytálétel, mely egy vegetáriánus fogás, ráadásul kevés kalóriát tartalmaz, így diétába is beilleszthető. Ha unod a húsos ételeket, akkor érdemes kipróbálni ezt az egyszerű fogást.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 fej karfiol
1 db kisebb hagyma
1 db kaliforniai paprika
6 evőkanál olaj
3 db tojás
3 dl tej
3/4 csésze liszt
100 g reszelt sajt
só, bors
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál fokhagymapor
Elkészítés:
A brokkolit és a karfiolt vágjuk rózsákra, majd sós vízben főzzük őket félkészre. Közben a hagymát és a paprikát vágjuk össze, a hagymát egy evőkanál olajon pároljuk puhára. Ha elkészülnek a zöldségek, azokat leszűrjük és a hagymához adjuk. Egy tálban keverjük el a maradék olajat, a tejet, a tojásokat, a lisztet, a sajt felét és a fűszereket.
Ezt a szószt öntsük a zöldségekre, majd szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük 40 percig a zöldségeket, ezután lehet is tálalni.