13 °C
borús égbolt
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Zöldségekkel sült sertéskaraj

2022. március 17.
59.6361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy nagyon egyszerű étel, amit percek alatt össze lehet állítani és csak a sütőben kell megsütni. A karaj a zöldségeknek köszönhetően nem fog kiszáradni.


Hozzávalók:
500 g sertéskaraj
400 g burgonya
2 fej lilahagyma
250 g kisebb gomba
100 g feta sajt
só, bors
kevés olaj

Elkészítés:
A karajt szeleteljük fel, majd szórjuk meg sóval és borssal ízlés szerint. A burgonyákat alaposan mossuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra, a gombával együtt. A hagymát cikkekre vágjuk. Egy nagyobb tepsibe locsoljunk kevés olajat, majd szórjuk bele a zöldségeket. Szórjuk meg őket fűszerrel és forgassuk össze.

Ezekre helyezzük a sertésszeleteket, majd fedjük le fóliával. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 35-40 percig, végül pedig az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát és pirítsunk rajta. A feta sajtot tálalás előtt szórjuk rá.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

3 éve, 5 hónapja és 8 napja

Ki fogom próbálni.

válasz erre

bababum

3 éve, 5 hónapja és 9 napja

Karajt nem nagyon szeretem, könnyen kiszárad.

válasz erre