Mai receptünk egy könnyen elkészíthető nagyszerű főétel, melyhez nem kell sok hozzávaló és a mosatlan sem lesz sok, hiszen egyetlen tepsiben készül el az egész étel.
Hozzávalók:
450 g sertésszűz
4-5 szem burgonya
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db cékla
só, bors
4-5 evőkanál sertészsír
friss rozmaring
Elkészítés:
A sertésszüzet megtisztítjuk a hártyáktól, majd megszórjuk sóval, borssal és friss rozmaringgal. A zöldségeket megpucoljuk, majd összevágjuk kisebb darabokra. Egy tepsit kenjük ki kevés zsírral és szórjuk bele az összevágott zöldségeket. Öntsünk rájuk olvasztott zsírt és szórjuk meg sóval, borssal. Alaposan forgassuk meg a zöldségeket.
Ezt követően a szüzet tegyük a zöldségekre, majd szórjunk még rá rozmaringot. Fedjük le egy fóliával és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 40 percig, majd vegyük le a fóliát és további 10 percig pirítsuk az egészet.