Jövő héten lesz Márton nap, amikor sokan szoktak libát fogyasztani a hagyományok miatt, ezért ma mutatunk egy egyszerű és nagyon laktató liba receptet, amit bárki elkészíthet az ünnepre.
Hozzávalók:
4 db libacomb
3 db édesburgonya
3 db burgonya
6 db sárgarépa
2 db alma
4-5 gerezd fokhagyma
2 db vöröshagyma
1 dl olívaolaj
3 evőkanál méz
só, bors
friss kakukkfű, rozmaring
4 evőkanál fokhagymapor
5 evőkanál kacsazsír
Elkészítés:
A libacombokat kenjük be zsírral, majd szórjuk meg sóval, borssal és tegyük egy nagy tepsire. Fedjük le és előmelegített sütőben 190 fokon kezdjük el sütni körülbelül 1-1,5 órát. Közben a zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze tetszés szerint.
Egy tálban keverjük össze a mézet, a fűszereket és az olajat, majd ebben a keverékben alaposan forgassuk meg a zöldségeket. A combokat vegyük ki a sütőből, majd dobjuk alá a zöldségeket és tegyük vissza sülni fólia nélkül még fél órára. Az utolsó 5-10 percben grill fokozaton is lehet sütni, hogy ropogós legyen a hús és a zöldségek is.
Fotó: Jennifer Causey