Hozzávalók:
1 db báránygerinc
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 szál friss rozmaring
1 csomag bárány steak fűszer
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál napraforgó olaj
fél citrom
3-4 szelet paprika
2 db koktél paradicsom
6 db burgonya
2 szál sárgarépa
só, bors
Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd töröljük szárazra. A páchoz keverjük össze a citrom levét, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot. Ebbe forgassuk alaposan bele a húst, majd fóliázzuk le és hagyjuk állni néhány órát.
Ha jól magába szívta a pácot, fűszerezzük be és szórjuk meg sóval, borssal. Tegyük tepsibe. A zöldségeket pucoljuk meg, vágjuk kockákra és szórjuk a hús mellé. 2 dl vizet öntsünk melléjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon egy óra alatt puhára sütjük. A végén vegyük le a fóliát és pirítsuk meg egy kicsit.