9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Zöldfűszeres zabkása

2016. április 24.
2.0131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy jó diétából nem szabad kifelejteni a zabpelyhet. Nem csak reggelire nagyon finom, de akár főételekhez is elkészíthető. Ma egy zöldfűszeres változatot mutatunk, melyhez csirkehúst vagy pirított zöldségeket ajánlunk.


Hozzávalók:
70 g zabpehely
2 dl alaplé
30 g vaj
1 csokor petrezselyemzöld
snidling

Elkészítés:
A vajat, a snidlinget és a petrezselymet tegyük egy turmixba és alaposan dolgozzuk össze. A zabpelyhet szitáljuk át, majd melegítsük fel az alaplét és tegyük bele a zabot. Folyamatos kevergetés mellett főzzük pár percig, míg teljesen besűrűsödik, majd hozzáadjuk a fűszervajat.

További pár percig főzzük még, végül snidlinggel megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

leoni

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nem túl bizalom gerjesztő.

válasz erre

bababum

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Érdekes nem láttam még ilyet.

válasz erre

Lili

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

röhögő smileyröhögő smiley elég gusztustalan

válasz erre