14 °C
borús égbolt
2025. május 17., szombat
Paszkál

Zöldfűszeres szűzérme

2019. október 13.
9.8281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető húsétel. Érdemes a szűzérméhez burgonyát vagy sült zöldségeket tálalni, zöldfűszerekből pedig lehetőleg frisset használjunk, ne pedig fagyasztottat vagy szárítottat.


Hozzávalók:
500 g sertésszűz
50 g vaj
só, bors ízlés szerint
2 szál rozmaring
2 szál oregánó
4 db zsálya
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A húst mossuk meg, töröljük szárazra és az esetleges hártyákat távolítsuk el, ezután sóval és borssal szórjuk meg. Egy serpenyőbe dobjuk bele a vajat, majd adjuk hozzá az összenyomott, de még egyben lévő fokhagymákat és a fűszernövényeket. Ebbe tegyük bele a húst és forgatásonként süssük a húst 2-3 percig. Nem szabad túl sokáig sütni a húst, különben kiszárad.

Végül pihentessük a húst, lefedve 5-10 percig és csak ezt követően szeleteljük fel és tálaljuk.
2 hozzászólás

Minoni

6 éve, 25 napja

A szűzérmét nagyon nehéz elkészíteni. Ha túl sokáig sütöd száraz lesz, ha túl kevés ideig akkor meg nyers.

válasz erre

regeena

6 éve, 26 napja

Nyami.

válasz erre