Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
9 dl alaplé
3 db zöldfűszeres tömlős sajt
fél kiskanál fokhagymakrém
1 csipet só, bors
1 szál újhagyma
2 kis szelet kenyér
olaj
5 dkg füstölt sajt
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a kenyérkéket. Vágjuk kockára a kenyeret és forró olajon pirítsuk meg, majd tegyük félre. A hagymát vágjuk apróra és olajon pároljuk üvegesre, majd engedjük fel az alaplével. Ha a leves már kellően meleg, akkor belenyomjuk a tömlős sajtot és addig kevergetjük, míg elolvad.
Ízesítsük a levest sóval, borssal és a fokhagymakrémmel. Használhatunk zúzott fokhagymát is. A petrezselymet vágjuk apróra és a felét szórjuk a levesbe, valamint a felkarikázott újhagymát. Pár perc után már tálalhatjuk is a pirított kenyérdarabkákkal, petrezselyemmel és a füstölt sajttal megszórva.