Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál friss bazsalikomlevél
1 csokor petrezselyem
150 g zöldborsó
100 g sajt
2 tasak előfőzött gyorsrizs
4 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, míg a fűszereket nagyobb darabokra, a zöldborsót csepegtessük le, a sajtot reszeljük le. A rizst bő sós vízben főzzük meg, közben kevés olajon pároljuk meg a hagymát. Ehhez adjuk a borsót. A rizst szűrjük le és adagoljuk a borsóhoz, majd öntsük fel a borral. Hagyjuk elpárologni azt.
Ezt követően fűszerezzünk sóval, borssal és a fűszernövényekkel. Néhány percig együtt pároljuk, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat, majd megszórjuk sajttal.