4 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Zöldfűszeres rizs

2016. június 06.
5.6951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy nagyon finom köret receptjét mutatjuk meg, ami nem csak finom, de még egészséges is. Magában is fogyasztható, de minden más mellé is kiváló köret. Érdemes minél minőségibb rizsből készíteni.


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál friss bazsalikomlevél
1 csokor petrezselyem
150 g zöldborsó
100 g sajt
2 tasak előfőzött gyorsrizs
4 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, míg a fűszereket nagyobb darabokra, a zöldborsót csepegtessük le, a sajtot reszeljük le. A rizst bő sós vízben főzzük meg, közben kevés olajon pároljuk meg a hagymát. Ehhez adjuk a borsót. A rizst szűrjük le és adagoljuk a borsóhoz, majd öntsük fel a borral. Hagyjuk elpárologni azt.

Ezt követően fűszerezzünk sóval, borssal és a fűszernövényekkel. Néhány percig együtt pároljuk, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat, majd megszórjuk sajttal.
4 hozzászólás

Minoni

9 éve, 2 hónapja és 27 napja

Kicsit olyan mint egy rizi-bizi.

válasz erre

Sandy

9 éve, 3 hónapja

Funom lehet. Kipróbálom.

válasz erre

moni1294

9 éve, 3 hónapja

Érdekes ez a rizs.

válasz erre

Lolaa

9 éve, 3 hónapja

A zöldfűszeres dolgok elég finomak szoktak lenni.

válasz erre