Mai receptünk egy ízletes tészta recept, amit nem nehéz elkészíteni. Ha valaki nem szeretne a gnocchi elkészítésével törődni, az boltban vásárolt tésztát is használhat ehhez a recepthez. Használjunk friss alapanyagokat.
Hozzávalók:
300 g burgonya
150 g ricotta
1 marék rukkola
45 g parmezán
125 g finomliszt
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
150 g vaj
12 db zsályalevél
fél csokor petrezselyem
1 teáskanál balzsamecet
só
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan mossuk meg és héjastól főzzük őket puhára sós vízben. Utána szűrjük le és hagyjuk kicsit hűlni. Ezt követően pucoljuk meg és törjük át a burgonyát. A burgonyához keverjük az áttört ricottát, az apróra vágott rukkolát, a parmezánt, a lisztet és a tojást. Jól összegyúrjuk az egészet, közben sóval és szerecsendióval ízesítünk. Gnocchikat formázunk a tésztából.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük. Közben a vajat felhevítjük és a zúzott fokhagymát, zsályát megpirítjuk benne. Kivesszük és beledobjuk a megfőtt tésztát, amit meglocsolunk a balzsamecettel és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. Végül ráöntjük a fokhagymás zsályát is. Sajttal megszórva tálaljuk.