Ha nem szeretnél a boltban vásárolt felvágottat venni, akkor próbáld ki az alábbi receptet és készíts saját készítésű csirkés szalámit.
Hozzávalók:
300 g csirkemell filé
600 g darált sertéscomb
15 g kacsazsír
1 dl víz
5 kávéskanál só
1/3 kávéskanál fokhagymapor
4-5 szál friss kakukkfű
3-4 szál friss oregánó
3-4 szál friss bazsalikom
fekete bors
Elkészítés:
Első lépésként az 1 dl vizet tegyük fél órára a mélyhűtőbe. Ezt követően a kissé összevágott csirkemellet tegyük egy aprító gépbe a zsírral, a hideg vízzel, a sóval és a fokhagymával együtt, majd elkezdjük pépessé aprítani. Ezt követően keverjük hozzá a másik húst és a fűszereket. Alaposan dolgozzuk össze, majd a pépet tegyük egy fóliára.
Hengereljük össze a fóliát, hogy szalámi alakot kapjunk és szorosan zárjuk le a végeit. Tegyük legalább 24 órára a hűtőbe. Másnap egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. 80 fokosra melegítjük a vizet és így 2 órán keresztül főzzük. Végül hideg vízben lehűtjük és ismét hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap már lehet is fogyasztani.