Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé
só, bors
olívaolaj
3 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál mustár
1 dl fehérbor
fél csokor friss petrezselyemzöld
fél csokor friss bazsalikom
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk kisebb kockákra, majd sózzuk és borsozzuk. Ezt követően kevés olívaolajon megpirítjuk a húsokat és félretesszük, míg a mártást elkészítjük. Az újhagymát és a fokhagymát felszeleteljük, majd a serpenyőbe tesszük és megpirítjuk pár perc alatt.
A fűszernövényeket vágjuk apróra, majd egy edénybe tesszük őket a tejszínnel, a mustárral és a megpirult hagymával együtt. Sóval, borssal ismét ízesítünk és leturmixoljuk az egészet. A csirkét visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a mártást és a fehérbort, majd pár perc alatt összefőzzük az egészet.