Végre itt a jó idő és vele együtt a grillszezon is megérkezett, amihez most mutatunk egy szuper receptet, amit bárki elkészíthet otthon. Ha nincs grillünk, akkor serpenyőben is meg lehet sütni, bár az igazi faszenes grill extra füstös ízt kölcsönöz a halnak.
Hozzávalók:
250 g lazac
2 evőkanál friss kapor
2 evőkanál metélőhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A páchoz keverjük össze az apróra vágott zöldfűszereket, a lereszelt fokhagymát, az olajat, a sót, a borsot és a citromlevet. Ebbe a keverékbe tegyük bele a lazacot és pihentessük benne egy órát. Azután grillen süssük meg 5-6 perc alatt. A maradék szósszal érdemes meglocsolni a lazacot, amikor elkészült.
Ezt a pácot nem csak lazachoz, más halakhoz is fel lehet használni.