27 °C
tiszta égbolt
2025. június 30., hétfő
Pál

Zöldborsós tészta

2015. június 07.
2.6961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon egyszerű tésztaétel receptjét hoztuk el. Mivel itt a friss borsó szezon, ezért a hagyományos borsós ételek mellett érdemes ezt a könnyed tészta receptet is elkészíteni. Hamar meg van és nagyon laktató.
 


Hozzávalók:
300 g spagetti
250 g friss zöldborsó
200 g trappista sajt
100 g bacon
50 g frissen reszelt parmezán
1,5 dl tejszín
csipet só, bors
kevés vaj

Elkészítés:
Első lépésként főzzük meg a tésztát forró, sós vízben. A bacont vágjuk kockákra és pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a friss borsót és kicsit dinszteljük meg. Ha megpuhult a borsó, akkor adjuk hozzá a tejszínt és fűszerezzük a szószt.

A serpenyőbe tegyük a megfőtt tésztát és keverjük össze a szósszal. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal és öntsük bele a tésztát. Szórjuk meg sajttal és tegyük a sütőbe 20 percre.
5 hozzászólás

baboka

10 éve, 11 hónapja és 4 napja

friss zöldborsó nagyon jó

válasz erre

csillucs

10 éve, 11 hónapja és 6 napja

Ezt meg kell csinálnom. mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 11 hónapja és 7 napja

Friss zöldborsóval tényleg jó lehet. mosolygó smiley

válasz erre

bababum

10 éve, 11 hónapja és 7 napja

Ez jó kis recept.

válasz erre

becky

10 éve, 11 hónapja és 7 napja

Gusztusos nagyon! Az ember szájában összefut a nyál!

válasz erre