23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Zöldborsós tészta

2015. június 07.
2.6801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon egyszerű tésztaétel receptjét hoztuk el. Mivel itt a friss borsó szezon, ezért a hagyományos borsós ételek mellett érdemes ezt a könnyed tészta receptet is elkészíteni. Hamar meg van és nagyon laktató.
 


Hozzávalók:
300 g spagetti
250 g friss zöldborsó
200 g trappista sajt
100 g bacon
50 g frissen reszelt parmezán
1,5 dl tejszín
csipet só, bors
kevés vaj

Elkészítés:
Első lépésként főzzük meg a tésztát forró, sós vízben. A bacont vágjuk kockákra és pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a friss borsót és kicsit dinszteljük meg. Ha megpuhult a borsó, akkor adjuk hozzá a tejszínt és fűszerezzük a szószt.

A serpenyőbe tegyük a megfőtt tésztát és keverjük össze a szósszal. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal és öntsük bele a tésztát. Szórjuk meg sajttal és tegyük a sütőbe 20 percre.
5 hozzászólás

baboka

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

friss zöldborsó nagyon jó

válasz erre

csillucs

10 éve, 10 hónapja és 10 napja

Ezt meg kell csinálnom. mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 10 hónapja és 11 napja

Friss zöldborsóval tényleg jó lehet. mosolygó smiley

válasz erre

bababum

10 éve, 10 hónapja és 11 napja

Ez jó kis recept.

válasz erre

becky

10 éve, 10 hónapja és 11 napja

Gusztusos nagyon! Az ember szájában összefut a nyál!

válasz erre