27 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Zöldborsós kuszkusz

2020. május 16.
18.4323
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egészséges köret, melyet fogyaszthatunk halakhoz, húsokhoz vagy éppen grill húsokhoz. Nagyon könnyű elkészíteni és hamar meg is van. Sokban hasonlít a klasszikus rizibizire, csak ez egészségesebb.


Hozzávalók:
200 g zöldborsó
120 g kuszkusz
2 evőkanál napraforgó olaj
250 ml víz
1 kávéskanál ételízesítő
50 g parmezán
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál só

Elkészítés:
A zöldborsót egy kevés olajon pároljuk meg, pici vízzel, közben adjunk hozzá sót és ételízesítőt. Ha már kezd puhulni, akkor felöntjük vízzel, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és beleszórjuk a kuszkuszt. Ezt követően letakarjuk és hagyjuk 5 percig, amíg magába szívja a kuszkusz a vizet.

Keverjük bele a reszelt parmezánt és ha még kell, ízesítsük fűszerekkel. Jól keverjük össze és már tálalhatjuk is. Érdemes megszórni egy kis fetával is.
nincs még hozzászólás