16 °C
borús égbolt
2025. április 25., péntek
Márk

Zöldborsókrémleves

2014. december 23.
2.1891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed krémleves, melyet gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk. Nem is kívánunk majd mást a leves után, ráadásul segít kitisztítani gyomrunkat, hogy a holnapi finom falatok jobban elférjenek majd a pocakunkban.


Hozzávalók:
450 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
0,5 l húsleves alap
kevés olaj
só, bors

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a cukrot és ráreszeljük a fokhagymát. Figyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, különben keserű lesz. Hozzáadjuk a borsót kicsit megpirítjuk, majd felöntjük az alaplével.

Sóval, borssal ízesítünk. Addig főzzük a borsót, míg teljesen megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről és szokás szerint botmixerrel leturmixoljuk. A tejfölbe belekeverjük a lisztet és szépen hozzáfőzzük a krémlevesünkhöz.
4 hozzászólás

zitucska

11 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nem rossz kis recept.

válasz erre

blondi

11 éve, 2 hónapja és 23 napja

Hmmmm de szeretem. Nagyon régen főztem, most be is pótlom hétvégén!mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 2 hónapja és 23 napja

Finom és egészséges lehet. mosolygó smiley

válasz erre

bettike

11 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nagyon gusztusos a tálalás!mosolygó smiley Finom lehet, megkóstolom.

válasz erre