Hozzávalók:
450 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál cukor
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
0,5 l húsleves alap
kevés olaj
só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a cukrot és ráreszeljük a fokhagymát. Figyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, különben keserű lesz. Hozzáadjuk a borsót kicsit megpirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
Sóval, borssal ízesítünk. Addig főzzük a borsót, míg teljesen megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről és szokás szerint botmixerrel leturmixoljuk. A tejfölbe belekeverjük a lisztet és szépen hozzáfőzzük a krémlevesünkhöz.