Hozzávalók:
300 g tészta
200 g zöldborsó
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
2 evőkanál bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál citromhéj
1 teáskanál citromlé
só, bors
60 ml olaj
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük ki és tegyük félre. Közben készítsük el a zöldborsó krémet. Ehhez a fagyasztott zöldborsót dobjuk forrásban lévő sós vízbe, majd 5 perc után szűrjük le. A negyedét tegyük félre, a többit egy aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a citrom levét és héját.
Elkezdjük összeturmixolni, majd folyamatosan öntsük hozzá az olajat, míg krémes állagot nem kapunk. A tésztát keverjük össze a krémmel, valamint a maradék félretett borsóval. Ezután lehet tálalni reszelt sajttal.