23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Zöldborsófőzelék virslivel

2014. január 03.
3.1711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha maradt egy kis virsli szilveszterről, akkor készítsünk hozzá valamilyen főzeléket, így nem lesz unalmas megenni a maradékot. Én most a zöldborsófőzelék receptjét hoztam el.
 


Hozzávalók:
fél kiló mirelit zöldborsó
néhány pár virsli

1 evőkanál liszt
3-4 evőkanál olaj
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
A zöldborsót egy lábosba rakjuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egy nagy csipet sót szórjunk rá. Addig főzzük, amíg puha nem lesz, majd ha megpuhult, akkor elkészítjük a rántást.

Ehhez egy evőkanál lisztet megpirítunk egy kevés olajon és az összevágott petrezselymet is hozzáadjuk, majd a forró vízből néhány kanállal teszünk a liszthez, elkeverjük és óvatosan a főzelékhez adjuk, figyeljünk, hogy ne legyen csomós. A virsliket közben kevés olajon megsütünk.
4 hozzászólás

Sonci

12 éve, 4 hónapja és 27 napja

Olyan jó receptjeitek vannak!mosolygó smiley Nagyon szeretem ezt is!

válasz erre

pilótakeksz

12 éve, 4 hónapja és 27 napja

Ezt én is szeretem mosolygó smiley finom, zsenge zöldborsóból!

válasz erre

Natasha

12 éve, 4 hónapja és 27 napja

nagyon szeretem a zöldborsófőzeléket mosolygó smiley virslivel is jó

válasz erre

Enci

12 éve, 4 hónapja és 27 napja

juj ez de jó ötlet! mosolygó smiley Holnap ez lesz az ebéd, az tuti! Köszi a tippet

válasz erre