32 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Zöldborsó szendvicskrém

2015. november 12.
2.8261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy könnyű szendvicskrém receptet osztunk meg Veletek, mely pirítósra kenve nagyszerű reggeli lehet napközben vagy hétvégén. Ha friss zöldborsót használunk, akkor még finomabb lehet.
 


Hozzávalók:
100 g zöldborsó
100 g teavaj
1 kiskanál fokhagymapor
2 csipet só
bors
1 teáskanál petrezselyem

Elkészítés:
A zöldborsót mossuk meg, ha frisset használunk. Ha fagyasztottat, akkor kicsit pároljuk meg, míg a konzervet azonnal használhatjuk. A petrezselymet vágjuk apróra. Egy tálba tesszük a zöldborsót és a többi hozzávalót, majd egy botmixerrel pürésítjük.

Ha nincs botmixer, akkor krumplinyomót vagy villát is használhatunk, csak kicsit nehezebb dolgunk lesz. Ha krémesre összeállt a zöldborsó, akkor letakarjuk és a hűtőbe tesszük 2 órára. Végül fogyaszthatjuk is.
6 hozzászólás

Kunoichi

10 éve, 4 hónapja és 5 napja

Ezt szeretném

válasz erre

szagnes92

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

De szuper ez is. Nagyon jók ezek a szendvicskrémek. mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

10 éve, 5 hónapja és 15 napja

Ez nagyon fincsi.

válasz erre

becky

10 éve, 5 hónapja és 15 napja

Érdekes lehet. Egyszer meg fogom kóstolni.

válasz erre

eperjam

10 éve, 5 hónapja és 15 napja

Jajj de csúnya kaja szegényke... röhögő smiley

válasz erre

Cynthia

10 éve, 5 hónapja és 15 napja

Nem annyira guszta de az íze jó lehet! mosolygó smiley

válasz erre