11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Zöldbabos tészta

2018. augusztus 10.
5.5221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem szeretnél órákat tölteni a konyhában, hogy elkészíts egy könnyed ételt? Akkor mindenképpen érdemes lesz ezt a receptet kipróbálnod, hiszen alig 20 perc alatt elkészíthető és tényleg nagyon könnyed.


Hozzávalók:
350 g tészta
250 g zöldbab
100 g parmezán
só, bors
olívaolaj
reszelt citromhéj és citromlé

Elkészítés:
Első lépésként a tésztát főzzük ki bő, sós vízben. Közben a zöldbabot mossuk meg, ha frisset használunk. Vágjuk őket félbe és dobjuk őket is lobogó enyhén sós vízbe néhány percre, majd azonnal szűrjük le és tegyük jéghideg vízbe. Ezután az olívaolajat melegítsük fel és dobjuk rá a zöldbabot. Pár percig pirítsuk, pároljuk és közben sóval, borssal szórjuk meg.

Ezután citromlevével és héjával ízesítsük a babot, végül öntsük hozzá a leszűrt tésztát, valamint szórjuk meg alaposan parmezánnal.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 3 hónapja és 27 napja

Tök egyszerű.

válasz erre