19 °C
tiszta égbolt
2025. június 21., szombat
Alajos, Leila

Zöldbabos reteksaláta

2017. március 02.
8.3921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a tavasz és megjelennek az idény zöldségek. Ezekből nagyon finom és egészséges salátákat lehet összedobni, amiket húsokhoz is fogyaszthatunk, de magában is nagyszerűek. Mai receptünk egy könnyed zöldbabos reteksaláta.
 


Hozzávalók:
150 g zöldbab
3 vagy 4 nagyobb retek
1 evőkanál friss bazsalikom
1 evőkanál sherry ecet
1 evőkanál olívaolaj
csipet száraz mustár
só és bors ízlés szerint
parmezán sajt ízlés

Elkészítés:
A zöldbabot dobjuk néhány percre forrásban lévő sós vízbe, majd vegyük ki és tegyük jéghideg vízbe. Így még roppanós és szép zöld marad a zöldbab. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a mustárt, a sót és a borsot. A retket vékonyan szeleteljük fel.

Egy tálban keverjük össze a babot, a retket és a bazsalikomot. Locsoljuk meg a szósszal, majd keverjük össze és szórjuk meg parmezánnal.
3 hozzászólás

Mariann

9 éve, 8 napja

EszterSzabadkai írta:
Nagyon egyszerű, bár zöldbab még nem nagyon van friss.
Zöldbab még nincs hazai de azért lehet frisset kapni piacokon. Meg persze ott a fagyasztott. mosolygó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

9 éve, 8 napja

Nagyon egyszerű, bár zöldbab még nem nagyon van friss.

válasz erre

Enci

9 éve, 8 napja

Igazán gusztusos zöldségbomba! mosolygó smiley

válasz erre