11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Zöldbabos paradicsomsaláta

2017. szeptember 03.
8.4971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha még nem akarsz elszakadni a nyári ízektől, akkor ezzel a könnyed és egyszerű salátával visszahozhatod a nyár ízeit. Lehetőleg friss alapanyagokkal készítsd el a salátát, fagyasztott zöldbab nem túl jó.


Hozzávalók:
500 g zöldbab
6 db paradicsom
1 evőkanál Dijon mustár
2 evőkanál vörösboros ecet
4 evőkanál zöldhagyma
1 evőkanál fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
só, bors
4 evőkanál bazsalikom

Elkészítés:
Első lépésként tisztítsuk meg a zöldbabot. Enyhén sós vízben főzzük meg a babokat 5 perc alatt, majd hirtelen hűtsük le őket hideg vízzel, így ropogósak maradnak. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre, majd keverjük össze a kihűlt zöldbabbal. Egy tálban keverjük össze a mustárt, az olívaolajat, az ecetet, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót és a borsot.

Ezzel a szósszal öntsük le a salátát és alaposan forgassuk össze. Végül szórjuk meg az egészet apróra vágott bazsalikommal.
1 hozzászólás

pilótakeksz

8 éve, 4 hónapja és 5 napja

Képen szép guszta.

válasz erre