Hozzávalók:
500 g zöldbab
6 db paradicsom
1 evőkanál Dijon mustár
2 evőkanál vörösboros ecet
4 evőkanál zöldhagyma
1 evőkanál fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
só, bors
4 evőkanál bazsalikom
Elkészítés:
Első lépésként tisztítsuk meg a zöldbabot. Enyhén sós vízben főzzük meg a babokat 5 perc alatt, majd hirtelen hűtsük le őket hideg vízzel, így ropogósak maradnak. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre, majd keverjük össze a kihűlt zöldbabbal. Egy tálban keverjük össze a mustárt, az olívaolajat, az ecetet, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót és a borsot.
Ezzel a szósszal öntsük le a salátát és alaposan forgassuk össze. Végül szórjuk meg az egészet apróra vágott bazsalikommal.