17 °C
tiszta égbolt
2024. október 09., szerda
Dénes

Zöld gazpacho, a hideg nyári leves

2023. július 13.
71.6591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyedén elkészíthető hideg leves, amit érdemes ebben a nagy melegben fogyasztani. Ez még főzni sem kell és nincs benne hús sem, ezért a vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.


Hozzávalók:
2 db zöldpaprika
1 db kígyóuborka
2-3 db újhagyma
1 l kefir
1 csokor petrezselyem
fél csokor kapor
só, bors
2 lime leve
kevés olívaolaj

Elkészítés:
Az uborkát pucoljuk meg, majd vágjuk ki a magos részét. A paprikát, a hagymát és az uborkát összevágjuk, majd egy turmixgépbe tesszük a kefírrel és a fűszerekkel együtt. Alaposan összeturmixoljuk, hogy krémes állagot kapjunk. Közben ízesítünk a lime levével. Ha teljesen sima levest szeretnénk, akkor érdemes átszűrni.

Végül behűtjük és hidegen tálaljuk kevés olajjal meglocsolva és lehet rá extrákat pakolni, például mikrozöldségeket.
1 hozzászólás

Enci

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Az ilyen leveseket nem kedvelem.

válasz erre