Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1-2 db mogyoróhagyma
1 evőkanál citromlé
1 csomag zeller
1 teáskanál tengeri só
negyed teáskanál fekete bors
negyed teáskanál fokhagyma por
fél csésze friss petrezselyem
fél csésze nyers kesudió
3 csésze víz
kevés vízitorma
Elkészítés:
A hagymát vágjuk nagyon apróra és pároljuk meg az olívaolajon. Közben vágjuk össze a zellert. Ha már kész a hagyma, akkor adjuk hozzá a citromlevet, vegyük alacsonyabbra a gázt és szórjuk bele a zellert. Ízesítsünk sóval, borssal és a fokhagymaporral.
Pár percig pároljuk az egészet, majd hozzáadjuk a vizet, az apróra vágott petrezselymet és a kesudiót. Fedjük le és főzzük 5 percig. Ha megfőtt, akkor turmixoljuk le az egészet krémesre. Végül olívaolajjal meglocsolva és vízitormával tálaljuk hidegen vagy melegen.