23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Zellerkrémleves kéksajttal

2014. december 12.
3.3211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különleges télies krémleves, mely gazdag vitaminokban, éppen ezért érdemes ilyenkor is fogyasztani. A forró leveshez kissé sós kéksajtot adunk, mely kihozza a zeller igazi ízét.
 


Hozzávalók:
300 g vaj
2-3 db zellergumó
180 g kéksajt
4 szál újhagyma
2 dl tejszín
7 dl alaplé
só, bors

Elkészítés:
A zellert megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. A hagymát apró karikákra vágjuk. Egy nagyobb edényben megolvasszuk a vajat, majd beletesszük a hagymát és megpároljuk. Amikor már jó puha a hagyma, hozzáadjuk a zellerkockákat és kissé megpároljuk.

Felöntjük az egészet az alaplével és hagyjuk teljesen puhára főni a zellert. Ha megfőtt, akkor levesszük a tűzről és egy botmixer segítségével pürésítsük a levesünket. Majd ismét visszatesszük főni a levest. A kéksajtot kockákra vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. Kissé megkeverjük.

A tejszínt beleöntjük a levesünkbe, majd összefőzzük az egészet. Közben sóval, borssal ízesítünk. A sóval óvatosan bánjunk, mert a kéksajt kissé sós. Pirított dióval tálalhatjuk.
14 hozzászólás

Pillcsi26

11 éve, 4 hónapja és 20 napja

Nagyon jól hangzik mosolygó smiley Egy próbát megér!

válasz erre

szöszike

11 éve, 4 hónapja és 20 napja

Hmm de különleges étel. Jó lehet. mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből