Mai receptünkben eláruljuk, hogyan készítheted el az igazi zalai dödöllét, melyet önmagában is fogyaszthatsz egy kevés tejföllel, de főételek, húsok mellé is tökéletes köret. Válassz hozzá minőségi burgonyát.
Hozzávalók:
300 g balatoni rózsa burgonya
200 g liszt
só
zsír
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. Bő sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, de a főzővízből egy keveset tegyünk félre. Tegyük vissza az edénybe a burgonyát és a főzővizet, majd adjuk hozzá a lisztet. Addig kevergetjük és tőrjük az egészet, míg a massza össze nem áll. Ha a massza kihűlt, akkor galuskákat szaggatunk belőle.
Kevés zsíron vagy olajon megpirítjuk a galuskákat és már lehet is tálalni. Érdemes mellé készíteni egy kis pirított hagymát.