30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Zabpehellyel töltött sült alma

2015. augusztus 27.
2.5351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon egészséges desszert receptjét mutatjuk meg, mely elkészítése nagyon egyszerű és még gyors is. A zabpehely és az alma nagyon jól harmonizál együtt. Gyerekeknek is ajánlott fogyasztani.
 


Hozzávalók:
4 zöldalma
5 dkg nádcukor
5 dkg zabpehely
fahéj
szerecsendió
friss gyömbér
aszalt sárgabarack
5 dkg vaj

Elkészítés:
A zabpelyhet keverjük össze az apróra vágott sárgabarackkal, a fahéjjal, a nádcukorral, a gyömbérrel és a szerecsendióval. Jól keverjük össze a tölteléket. Az almák magházát vágjuk ki és még egy kicsit vágjunk ki a húsából. Ezt követően töltsük meg őket a töltelékkel, de ne teli.

Tegyük fóliába az almákat és a tetejükre egy kevés vajat. Magasfalú tepsibe rakjuk őket és vizet teszünk az aljába. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt megsütjük.
4 hozzászólás

csillucs

10 éve, 7 hónapja és 15 napja

Ezt kipróbálom mosolygó smiley nem fogok tőle hízni.

válasz erre

Sandy

10 éve, 7 hónapja és 15 napja

ilyet szívesen ennék

válasz erre

bettike

10 éve, 7 hónapja és 15 napja

De kis guszta ez.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 7 hónapja és 15 napja

Ez tényleg egészséges. Nem túl hízlaló.

válasz erre