Hozzávalók:
300 g finomliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
100 g zabpehelyliszt
2 db tojássárgája
3 dl tej
21 g friss élesztő
1 teáskanál méz
80 g vaj
só ízlés szerint
2 db tojásfehérje a tetejére
5 g zabpehely a tetejére
Elkészítés:
Körülbelül 1 dl langyos vízbe tegyük a mézet és az élesztőt, majd futtassuk fel. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a különböző liszteket és a sót, majd öntsük bele a felfuttatott élesztőt. Ehhez adjuk a megolvasztott vajat és a tojássárgákat. Kezdjük el összekeverni a tésztát és lassanként adagoljuk hozzá a langyos tejet.
Ha összeállt a tészta, akkor takarjuk le és hagyjuk kelni egy órán át. Ha szépen megkelt, akkor lisztezett munkalapon átgyúrjuk és három részre osztjuk. Ezeket csíkokra nyújtjuk és készítünk egy fonást. Egy lisztezett tepsibe beletesszük és ismét hagyjuk kelni fél órát.
Sütés előtt megkenjük a tojásfehérjével és megszórjuk egy kevés zabpehellyel. Végül előmelegített sütőben 170 fokon fél óra alatt készre sütjük.